maandag, april 23, 2007

ICSHM 2007: de opbrengst


Vorige week woensdag, donderdag en vrijdag op de eerste internationale conferentie Self Healing Materials gestaan om het Advanced Netwerk Self Healing Materials te promoten. Op dit initatief hebben we op de conferentie veel positieve respons gehad. Voor de promotie hebben we posters opgehangen, een computer ingericht waarop de deelnemers van de conferentie hun eigen profiel konden bekijken en naar andere experts konden zoeken, wijzigingsformulieren gemaakt waarop deelnemers van het Advanced Network hun wijzigingen konden doorgeven.

Onze stand bevond zich in een aparte kamer waarin ook een aantal andere publiek toegankelijke pc's stonden. Op deze pc's hebben we meteen Advanced Networking als de startpagina ingesteld.

Verder hebben we gedurende de hele conferentie flyers verspreid met op de ene kant: Who's the Expert??? met daaronder informatie over hoe je kunt zoeken naar experts met behulp van de applicatie en aan de andere kant: You're the expert: met informatie over hoe je als wetenschapper kunt deelnemen aan het netwerk.

Het heeft gewerkt: we hebben inmiddels een flink aantal nieuwe deelnemers. Van het totaal aantal deelnemers hebben we zo'n 25% in een 1 op 1 gesprek bereikt. Hierbij hebben we ons vooral op de niet Nederlandse deelnemers gericht omdat we de meeste nederlanders al een keer gesproken hebben op een van de conferentie die georganiseerd werden door SenterNovem.
Mijn persoonlijke opbrengst bestond uit een mok die onder invloed van warmte van kleur verandert en een zich zelf helend touwtje.. complimenten voor de organisatoren van de conferentie die iedere keer weer een Gadget weten te verzinnen die goed aansluit bij het onderwerp!