dinsdag, oktober 09, 2007

VU MediaXperience

Vrijdag 5 oktober is het VU MediaXperience geopend. Ter gelegenheid daarvan werd in Amsterdam een symposium met de titel "'VUturisme: de toekomst van onderzoek en onderwijs krijgt vandaag vorm" en een innovatiemarkt gehouden.

Het VU MediaXperience is in samenwerking door de Universiteitsbibliotheek van de VU en het audio visueel centrum en het onderwijscentrum ontwikkeld en biedt een stimulerende studeer- en onderzoeksomgeving. De studenten van de huidige en de komende generaties studenten is opgegroeid in een andere virtuelere wereld en studeert op manier.

In het VU MediaXperience kunnen studenten, docenten en onderzoekers experimenteren met deze nieuwe technologie. In het MediaXperience is o.a. een groepwerkruimte met camera's die vanuit een observatieruimte bediend kunnen worden. Er zijn plekken waar in kleine groepjes achter een PC gewerkt kan worden. Verder natuurlijk een aantal lounge-banken, een teleconference-room en een aantal e-boards. In de open ruimte zijn een aantal groepswerkplekken gecreeerd die door van de ruimte gescheiden worden door middel van semi-transparante afscheiding.

Op de innovatiemarkt werd gedemonstreerd hoe je met behulp van een apple podcast kon maken en hoe je die met de ipod-nano kon bekijken/afluisteren. Verder werd er een demonstratie gegeven de Farcast Moblogger, ontwikkeld door TNO ICT die binnenkort gelanceerd zal gaan worden en waarmee je kunt bloggen met je mobiel.

Het VU MediaXperience is te bekijken via een webcam.